رسانههای ایران گزارش دادهاند که علیه «م.ت» و «م.س»، از مدیران ارشد فدراسیون فوتبال ایران، به اتهام اختلاس در «یک پروژه بزرگ مالی مربوط به تبلیغات» حکم قضایی صادر شده است.
بررسیهای ایندیپندنت فارسی نشان میدهد که این دو مدیر ارشد فوتبالی، مهدی تاج، رئيس فدراسیون فوتبال ایران و محمدرضا ساکت، عضو هیئترئیسه این فدراسیوناند. این احکام قضایی تازه جدا از پروندههای اخیر فساد گسترده مالی در فوتبال ایران است و به دوران ریاست تاج بر سازمان لیگ فدراسیون فوتبال و همچنین حضور محمدرضا ساکت در این سازمان بهعنوان مدیر بازاریابی و مسئول عقد قراردادهای تبلیغاتی با شرکتهای تجاری مربوط میشود.
تابناک در همین رابطه نوشت که دادگاه سرانجام با وقفهای چندساله، جزئیات قراردادهای تبلیغاتی منعقدشده سازمان لیگ در دهه ۱۳۹۰ را بررسی و علیه تاج و ساکت حکم قضایی صادر کرد. این احکام قرار است بهزودی بهصورت عمومی منتشر شوند.
این خبرگزاری افزود: «رای دادگاه به هر دو مدیر ابلاغ شده و آنچه شواهد ماجرا نشان میدهد، رای به تایید نهایی هم رسیده است. از این رو حال یکی از این مدیران که همچنان در یک رکن مهم فوتبالی مشغول فعالیت است، چندان مناسب نیست و این مدیر که رد پایش در پروندههای دیگر نیز وجود دارد، برای عبور از این بحران به دنبال راه فرار میگردد.»
تابناک در حالی بهطور واضح به وضعیت جسمانی نامناسب مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، اشاره میکند که ایندیپندنت فارسی پیش از این به نقل از چند کارمند فدراسیون فوتبال، درباره بازگشایی چندین پرونده قضایی علیه تاج به اتهام سوءاستفاده از منابع عمومی و دریافت رشوه مانند دریافت دستکم ۲۰۰ سکه بهار آزادی از باشگاه گلگهر گزارشهایی منتشر کرده بود.
در این گزارشها اشاره شد که دلیل برکناری محمدرضا ساکت از سمت مدیرعاملی باشگاه سپاهان اصفهان در آذر ۱۴۰۲ هم اختلاس دستکم ۳۰۰ میلیارد تومانی او از منابع مالی فولاد مبارکه اصفهان بوده است.
مهدی تاج، فرمانده سابق سپاه پاسداران، پس از عضویت در هیئتمدیره باشگاه سپاهان اصفهان و سپس انتخاب بهعنوان مدیرعامل در دهههای ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰، با بهره بردن از سوابق امنیتی و نظامی خود به تهران کوچ کرد و در دوران ریاست علی کفاشیان بر فدراسیون فوتبال، نایبرئیسی دوم فدراسیون و سپس ریاست سازمان لیگ را عهدهدار شد.
تاج در ادامه تلاش کرد حلقه اطرافیانش در فولاد مبارکه اصفهان را نیز به تهران منتقل کند. محمدرضا ساکت، همشهری و از دوستان قدیمی تاج، جزو همین حلقه محسوب میشد؛ اتفاقی که در حدود دو دهه اخیر موجب شد فوتبال ایران سقوطی مداوم را تجربه کند و علاوه بر حذف و ناکامیهای پیاپی باشگاههای ایرانی در لیگهای آسیایی یا ناکامی تیم ملی فوتبال ایران در تکرار افتخارات گذشتهاش در جام ملتهای آسیا، توجه به فوتبال پایه و سرمایهگذاری روی زیرساختهای فوتبال هم بهطور کلی فراموش شود و وضعیت به جایی برسد که فوتبال ایران حتی از داشتن ۱۱ بازیکن جوان و بااستعداد محروم بماند یا در سراسر ایران یک ورزشگاه و چمن استاندارد و باکیفیت برای میزبانی از بازیهای بینالمللی وجود نداشته باشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با وجود اینها، سفرهای مداوم مهدی تاج به استانهای مختلف ایران و دادن وعدههای مختلف در کنار حضور مداوم او در دفتر رهبر جمهوری اسلامی یا دعوت از مقامهای ارشد قضایی، نشان میدهد که او با نزدیک شدن به انتخابات اسفندماه، رایزنیها، زدوبندهای سیاسی و اهدای مبالغ مالی مختلف به مدیران حکومتی و هیئتهای استانی را برای تمدید حضورش در فدراسیون فوتبال ایران آغاز کرده است و همچنان تلاش میکند تا پروندههای قضایی متعددش را به لطف روابط صمیمانه با چهرههای ارشد نظام، مسکوت نگه دارد.
البته به اعتقاد برخی خبرنگاران ساکن ایران، پیگیری تعدادی از پرونده مالی تاج و اطرافیانش در ماههای اخیر و صدور چندین حکم نشان میدهد که گروهی از مقامهای ورزشی و سیاسی در نظام جمهوری اسلامی نیز در تلاش برای حذف تاج از صحنه فوتبال ایراناند.
از سوی دیگر، گزارشهای رسیده به ایندیپندنت فارسی هم نشان میدهد که احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان و نزدیک به محمدباقر قالیباف، در کنار محمدرضا زنوزی، مالک باشگاه تراکتور تبریز و از نزدیکان به مسعود پزشکیان، در هفتههای اخیر به تکاپو افتادهاند تا به طرق مختلف، گزینههای مدنظرشان را بر صندلی ریاست فدراسیون فوتبال بنشانند.
دادستان کرمان پیش از این در جریان بررسی پرونده جدید فساد گسترده مالی در فوتبال ایران، گفته بود که دستکم ۱۲ نفر از منصوبان مهدی تاج در فدراسیون فوتبال به اتهام دریافت رشوه و مشارکت در این فساد مالی احضار یا بازداشت شدند که رئیس کمیته داوران، مسئول برگزاری مسابقات در سازمان لیگ و معاون حقوقی تاج هم جزو آنها بودند.